Region

Palmer: Nedvosmislena podrška SAD evropskoj budućnosti Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

19:02

Palmer: Nedvosmislena podrška SAD evropskoj budućnosti Crne Gore
Palmer: Nedvosmislena podrška SAD evropskoj budućnosti Crne Gore - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić sastao se danas u Podgorici sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropske i evroazijske poslove Metjuom Palmerom, koji mu je preneo nedvosmislenu podrška SAD evropskoj budućnosti Crne Gore, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.


Iz američke ambasade u Podgorici naveli su na Tviteru da je Palmer pohvalio privrženost Krivokapića zajedničkim vrednostima i pozvao Crnu Goru da se ne pokoleba na svom evropskom putu.

"Izrazio je i podršku SAD za dublju regionalnu ekonomsku integraciju na ekonomskom oporavku nakon Kovida-19", dodaje američka ambasada.

U saopštenju Vlade Crne Gore navodi se da je Palmer ocenio da je veza izmedu dve države prijateljska i postojana i poručio da postoji prostor za produbljivanje odnosa, naročito u oblasti ekonomije, te da ce budući diplomatski kontakti voditi ka tom cilju.

Sagovornici su dogovorili inteziviranje saradnje na visokom nivou, a Krivokapić je pozdravio, kako se navodi, "vidljivi trend tesne saradnje SAD i EU, u čemu Zapadni Balkan prepoznaje svoju perspektivu i interes".

Krivokapić je ocenio da je pravi momenat da se nađu novi načini za jacanje bilateralnih odnosa, posebno na ekonomskom planu, s obzirom na to da je, kako je naveo, pandemija Kovida-19 ostavila značajne negativne posledice na sve nacionalne ekonomije. On je zahvalio SAD na kontinuiranoj podršci i pomoći koju upućuju crnogorskom zdravstvenom sistemu.

Komentari (0)

Evropa