Region

Abazović: Vlada će obeštetiti porodice žrtava NATO bombardovanja Murina

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2023

-

23:20

Abazović: Vlada će obeštetiti porodice žrtava NATO bombardovanja Murina
Dritan Abazović - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore će u vidu pravičnog obeštećenja pomoći porodicama stradalih i ranjenih u NATO bombardovanju Murina 1999. godine  i na taj način ispraviti deo nepravde prema žrtvama, saopštio je večeras premijer Dritan Abazović.

"Danas, 24 godine kasnije, sećamo se ovog tragičnog događaja sa željom da se nikad nikome ne ponovi", naveo je Abazović na Tviteru.

U NATO bombardovanju Murina na današnji dan 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje dece, a povređeno je osam građana i oštećen niz objekata.

U bombardovanju su stradali 14-godišnji Miroslav Knežević, 13-godišnja Olivera Maksimović, 10-godišnja Julija Brudar, kao i Vukić Vuletić (1953), Milka Kočanović (1930) i Manojlo Komatina (1927).

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas je, povodom godišnjice bombardovanja Murina, odao počast i položio venac na spomen obeležju žrtvama tog bombardovanja.

Vence i cveće na spomenik stradalima danas je položio i veliki broj građana Gornjeg Polimlja, dodaje RTCG.

Obeležavanju godišnjice bombardovanja prisustvovali su i predsednici opština Plav, Berane i Andrijevica, sa delegacijama iz tih gradova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa