Region

Oglasila se zagrebačka policija povodom jučerašnjeg divljanja Mercedesom

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2023

-

14:18

Oglasila se zagrebačka policija povodom jučerašnjeg divljanja Mercedesom
Oglasila se zagrebačka policija povodom jučerašnjeg divljanja Mercedesom - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Zagrebačka policija objavila je najnovije saopštenje povodom jučerašnjeg divljanja Mercedesom na parkingu kod Zagreba u kojem je povređeno pet osoba. Uhapšen je 23-godišnji Jan Erlih koji je bio u Mercedesu. Jednom povređenom muškarcu lekari se od juče bore za život.

U saopstenju se navodi da je sinoć u 21:50 sati mladić (23) upravljao automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka, pa je zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom i naleteo na pešačko ostrvo gde je pokosio troje pešaka, preneo je Index.hr.

Kako se vozilo nastavilo kretati, naleteo je i na kontejner za otpad i prometni znak a potom i na  automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (22) i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrsnice. Usled naleta je navedeni zaustavljeni putnički automobil naleteo na još jedan auto koji je bio parkiran.U nesreći su teško povređena tri pešaka, a lakše dva. 

Uviđaj na mestu događaja obavio je dežurni zamenik Opštinskog državnog tužilštva u Novom Zagrebu u koordinaciji s Ekipom za uviđaje Policijske uprave zagrebačke. Preliminarnim alkotestiranjem 23- godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola 0,00, pa su na osnovu naloga nadležnog državnog tužilaštva izuzeti uzorci radi veštačenja. 

Osumnjičeni vozač je uhapšen te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti optužen za "izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju" i biti predat pritvorskom nadzorniku, dok će nadležnom državnom tužilaštvu biti podneta krivična prijava.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa