Region

Policija o napadaču iz Siska: Pre 20 godina mu oduzet ilegalni pištolj, neobično se ponašao tokom hapšenja

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

11:47

Policija o napadaču iz Siska: Pre 20 godina mu oduzet ilegalni pištolj, neobično se ponašao tokom hapšenja
Policija o napadaču iz Siska: Pre 20 godina mu oduzet ilegalni pištolj, neobično se ponašao tokom hapšenja - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac osumnjičen da je sinoć u Sisku ubio jednu ženu, ranio četiri osobe i zapalio kuće i automobile, 58-godišnjak je koji od ranije nije poznat policije, osim što mu je pre više od 20 godina oduzet ilegalni pištolj, saopštila je policija. Kako je saopšteno, dve osobe su van životne opasnosti, dok su dve u teškom stanju.

Policija je na konferenciji za medije rekla da se napadač neobično ponašao tokom hapšenja, koje je usledilo posle ponoći nakon nekoliko sati potrage, ali da nije pružao otpor. 

Istakli su da je reč o složenom slučaju i da je uviđaj i dalje u toku, prenosi portal Index.

Muškarac osumnjičen da je ubio jednu ženu i teško ranio četiri osobe u romskom naselju Capraške Poljane, kod rafinerije u Sisku, uhapšen je noćas posle nekoliko sati u bekstvu, saopštila je jutros hrvatska policija. 

Jedna osoba stradala, četiri teško ranjene

U pucnjavi je ubijena 45-godišnja žena, a četiri osobe s teškim povredama smeštene su u sisačku Opštu bolnicu, preneli su hrvatski mediji. 

Prilikom intervencije u ovom događaju lakše povrede je zadobio vatrogasac, a lekarska pomoć pružena je i jednoj odrasloj osobi i jednom detetu koji su bežeći lakše povređene.

Policija je saopštila da su u ovom teškom incidentu u potpunosti izgorele dve porodične kuće i jedan automobil, dok su jedna kuća i jedan automobil delimično izgoreli.

Jedan od očevidaca, čiju izjavu prenosi portal index, navodi da napadača poznaje, da je s njim radio dugo godina i da je "malo čudan i psihički malo nestabilan".

Komšije napadača kažu da se radi o muškarcu od 60-ak godina, te da je imao psihičkih problema. Poslednjih meseci je govorio da ga truju, kaže jedan od stanovnika naselja.

Policija je napadača uhapsila oko jedan sat posle ponoći, nakon potrage u kojoj su korišćeni dronovi i termovizijske kamere, dok su specijalci i lampama pretraživali mesto događaja.

Kako saznaje Jutarnji, osumnjičeni je navodno došao u kuću komšija, na koje je otvorio vatru, a zatim je zapalio dve susedne kuće. 

Hrvatski mediji prenose i izjave stanovnika naselja koji tvrde da je napadač bio u ratu i da je navodno bolovao od posttraumatskog stresnog poremećaja i živeo sam. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa