Region

Ivanović: Nema konačnog dogovora o novoj vladi, razgovora se otvoreno i iskreno

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2023

-

12:26

Ivanović: Nema konačnog dogovora o novoj vladi, razgovora se otvoreno i iskreno
Ivanović: Nema konačnog dogovora o novoj vladi, razgovora se otvoreno i iskreno - Copyright Tanjug/MEDIABIRO

veličina teksta

Aa Aa

Funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Filip Ivanović tvrdi da konačnog dogovora o novoj vladi Crne Gore i dalje nema, i da nije bilo raspodele resora, jer još nema konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora.

Ivanović kaže da dobra volja za dogovor postoji i da stranke sličnih programskih ciljeva komuniciraju i vode razgovore o tome kako bi buduća vlada trebalo da izgleda.

"Ti razgovori su pre svega otvoreni i iskreni, uz dozu realnog optimizma. Ono što je najvažnije je da će buduća vlada, na čelu sa Milojkom Spajićem biti reformska i evropska, u potpunosti okrenuta ključnim ciljevima - poboljšanju standarda građana Crne Gore, unapređenju vladavine prava i što bržem učlanjenju naše zemlje u Evropsku uniju", napisao je Ivanović na Tviteru.

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori značajno kasne, zbog mnoštva prigovora i ponavljanja izbora na pojedinim biračkim mestima. Pojedini mediji, međutim, tvrde da je nova vlada već dogovorena i da će je činiti PES, Demokrate i manjinske stranke.

Jelušić: Ubeđena sam da Ura neće biti deo Vlade, legitimna je i borba iz opozicije

Božena Jelušić, funkcionerka Građanskog pokreta Ura Dritana Abazovića ubeđena je da taj pokret, kako kaže, "neće biti deo nove crnogorske vlade, jer je od momenta kada je potpisan Temeljni ugovor krenuo atak na aktuelnog predsednika tehničke vlade i lidera Ure".

Jelušić je to rekla gostujući na podgoričkoj Adria TV, i dodala da "ako nova Vlada bude nastavila da se obračunava sa oganizovanim kriminalom, ako nastavi tim putem, onda je odlično i ne treba da bude u njoj Ura".

"Sve treba da se menja i pročišćava, ali ako se snage protiv kojih smo se borili budu opet konsolidovale, onda smo u problemu. Sasvim je legitimno da se iz opozicije nastavi borba", dodala je Jelušić.

Ona ne misli ni da će koalicija Za budućnost Crne Gore biti deo nove vlade, već, kako kaže, veruje u "priču o dubinama", odnosno da ne budu deo Vlade, ali da dobiju "mesta po dubini".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa