Region

Dodik sa Milanovićem na Hvaru: Cilj je rešavanje institucionalne i političke krize u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

21:55

Dodik sa Milanovićem na Hvaru: Cilj je rešavanje institucionalne i političke krize u BiH
Dodik sa Milanovićem na Hvaru: Cilj je rešavanje institucionalne i političke krize u BiH - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je danas na Hvaru predsednika Hrvatske Zorana Milanovića o razgovorima i procesima koji su pokrenuti s ciljem rešavanja institucionalne i političke krize u BiH.

Dvojica predsednika su se saglasila da su ti procesi neophodni za dobrobit sva tri konstitutivna naroda i za ubrzavanje evropskih integracija BiH, prenele su banjalučke Nezavisne novine.

Iz Milanovićevog kabineta je saopšteno da Hrvatska podržava i pozdravlja "sve dogovore legitimnih političkih predstavnika tri naroda u BiH kojima se obezbeđuju njihova ravnopravnost, stabilnost BiH i njen evropski put".

U saopštenju se navodi da su tokom radnog sastanka na Hvaru Dodik i Milanović razgovarali i o odnosima BiH sa Hrvatskom.

"U tom kontekstu, dvojica predsednika su razgovarala o potrebi uspostavljanja funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će obezbediti ravnopravno učešće legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda", navodi se u saopštenju.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa