Region

Hrvatska policija utvrdila kako je došlo do požara na Čiovu, jedan Albanac pušten

Komentari

Autor: Tanjug

28/07/2023

-

23:52

Hrvatska policija utvrdila kako je došlo do požara na Čiovu, jedan Albanac pušten
Tanjug/AP/Miroslav Lelas - Copyright Tanjug/AP/Miroslav Lelas

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatska policija je nakon sprovedenog uviđaja utvrdila kako je došlo do velikog požara na Čiovu u kojem je izgorelo preko 450 hektara šume.

Policija je uhapsila dva radnika iz Albanije zbog sumnje u izazivanje požara. Nakon istrage, jedan od radnika je pušten, prenosi Index.hr.

"Policijski službenici Policijske stanice Trogir dovršili su kriminalističku istragu nad 45-godišnjim stranim državljaninom Albanije za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 27. jula 2023. godine u poslepodnevnim časovima prilikom izvođenja građevinskih radova, ne koristeći propisane naprave za zaštitu od požara, olako smatrajući da takvim postupanjem neće ugroziti imovinu i život, na krovu građevine brusio gvožđe, usled čega je došlo do varničenja kojom prilikom je izazvan požar, a vatra je zahvatila više od 500 hektara niskog rastinja i borove šume", navodi se u saopštenju policije.

Kako se dodaje, osumnjičeni je na ovaj način doveo u opasnost život i imovinu i na osnovu Krivičnog zakona biće predat pritvorskom nadzorniku.

"Za drugu osobu koja je sinoć dovedena u prostorije policije, nisu utvrđeni elementi krivičnog dela i ona je danas poslepodne puštena", dodaje se u saopštenju.

Splitska policija saopštila je da su uhapšene dve osobe koje se dovode u vezu sa izbijanjem požara na Čiovu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa