Region

Protesti posle tragedije u Gradačcu: Okupljeni poručili da žive u strahu i da ih sistem ne štiti

Komentari

Autor: Tanjug

12/08/2023

-

15:36

Protesti posle tragedije u Gradačcu: Okupljeni poručili da žive u strahu i da ih sistem ne štiti
Protesti posle tragedije u Gradačcu: Okupljeni poručili da žive u strahu i da ih sistem ne štiti - Copyright Facebook.com/Radio Gradačac

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko stotina građana okupilo se na gradskom trgu u Gradačcu, dan nakon svirepog zločina Nermina Sulejmanovića koji je ubio tri osobe, među kojima je i njegova nevenčana supruga.

Okupljeni su poručili da žive u strahu jer ih sistem, kako kažu, ne štiti od osoba kao što je Sulejmanović.

Oni su pozvali nadležne na odgovornost. Nosili su transparente na kojima je između ostalog pisalo "Bojala sam se za sebe i dete", "Stop nasilju nad ženama", "Tražimo odgovornost gradonačelnika i policije", prenose Nezavisne novine.

Takođe, nose i smrtovnicu sa porukom: "Žena, supruga, majka. Ubijena jer je prijavila nasilje. Gradačac, 11.08.2023. Ožalošćeni: Građanke i građani BiH."

Nermin Sulejmanović je u petak iz pištolja u Gradačcu najpre usmrtio svoju nevenčanu suprugu i dva muškarca, oca i sina, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Sulejmanović je, navodi se, ranio jednog policajca, kao i još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Iz Uprave policije Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je Sulejmanović nakon identifikacije i opsežne potrage izvršio samoubistvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa