Region

Tužilaštvo naredilo obimnu istragu ubistava u Gradačcu, žena ranjena u pucnjavi skinuta sa respiratora

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2023

-

11:24

Tužilaštvo naredilo obimnu istragu ubistava u Gradačcu, žena ranjena u pucnjavi skinuta sa respiratora
Tužilaštvo naredilo obimnu istragu ubistava u Gradačcu, žena ranjena u pucnjavi skinuta sa respiratora - Copyright FoNet/AP

veličina teksta

Aa Aa

Istražni timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, obavljaju obimne operativne i istražne radnje koje se odnose na događaje pre, tokom i nakon trostrukog ubistva i pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu.

Portparol Tužilaštva Admir Arnautović izjavio je da su u određene provere uključene i druge policijske agencije, prenosi portal Kliks.

"Policijski istražitelji obavljaju detaljne istražne radnje i rade na dokumentovanju različitih segmenata vezanih za spomenute događaje, a Tužilaštvu još nisu dostavljeni pojedinačni izveštaji i prateći materijalni dokazi", istakao je Arnautović.

Naveo je da do dostavljanja izveštaja i materijalnih dokaza, njihove analize i donošenja tužilačkih odluka, Tužilaštvo nije u mogućnosti i ne može iznositi u javnost bilo kakve detalje i informacije o svakoj pojedinačnoj proveri i istražnoj radnji koje se obavljaju.

"Naročito ne možemo i nećemo odgovarati na različite neproverene informacije i senzacionalističke objave pojedinih medija i na upite vezane za takve objave koje nanose nemerljivu štetu društvu u celini i samom daljem toku istrage", naglasio je Arnautović.

Danas će biti održan sastanak operativne istražne grupe tužilaca i ovlašćenih službenih osoba agencija za provođenje zakona i dogovorene dalje smernice u rasvetljavanju svih okolnosti koje su prethodile i koje se odnose na spomenute događaje.

Biće održan i sastanak kancelarije glavnog tužioca i menadžmenta Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona na kojem će biti ocenjeno i analizirano postupanje institucija u vezi sa prijavljenim krivičnim delom nasilja u porodici povodom konkretnog slučaja, kao i ostalih slučajeva nasilja u porodici i drugih oblika nasilničkog ponašanja.

Nermin Sulejmanović je u petak iz pištolja u Gradačcu najpre usmrtio nevenčanu suprugu i dva muškarca, oca i sina, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Sulejmanović je, navodi se, ranio jednog policajca, kao i još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Iz Uprave policije Tuzlanskog kantona je potvrđeno da je Sulejmanović nakon identifikacije i opsežne potrage izvršio samoubistvo.

Žena koja je ranjena u pucnjavi u Gradačcu skinuta sa respiratora

Žena u koju je u petak pucao Nermin Sulejmanović u Gradačcu, danas je boljeg zdravstvenog stanja, a skinuta je i sa respiratora.

"Pacijentkinja H.O. je budna, svesna, komunikativna i samostalno diše", rekao je portparol tuzlanskog UKC-a Eldar Šehić.

On je za portal Klix naveo da je povređena žena na kiseoničkoj potpori i da je, zbog složenosti njenog zdravstvenog stanja, još potrebno intenzivno praćenje i lečenje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa