Region

Ministri Republike Srpske i gradonačelnik Trebinja obišli radove na novoj bolnici

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

17:16

Ministri Republike Srpske i gradonačelnik Trebinja obišli radove na novoj bolnici
Ministri Republike Srpske i gradonačelnik Trebinja obišli radove na novoj bolnici - Copyright Prinskrin/Youtube/BN TV INFO

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Bojan Vipotnik obišli su danas gradilište nove bolnice Trebinje, istakavši da je reč o projektu od izuzetnog značaja, ne samo za Hercegovinu, već i za čitavu Republiku Srpsku.

Šeranić je rekao da se projekat izgradnje bolnice realizuje po fazama i izrazio nadu da će se dinamika radova odvijati u skladu sa planom i da će bolnica biti izgrađena u predviđenom roku, prenela je RTRS.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta rekao je da će se realizacijom ovog značajnog projekta otvoriti nova radna mesta i pozvao nezaposlene doktore da se jave.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrednost projektovanja, izgrade i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128.448.448 KM sa PDV-om.

Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbeđena iz budžeta Republike Srpske.

Cilj projekta je izgradnja savremeno opremljene bolnice za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga, u skladu sa najvišim standardima, građanima Trebinja i susednih opština i gradova.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na 41.080 metara kvadratnih, a bolnica će imati 223 kreveta i odeljenja onkologije, pulmologije, infektivno, psihijatrije, neurologije, interno, nefrologije, porođajno i ginekologiju.

Nova bolnica imaće i odeljenje hirurgije i urologije, ORL i oftalmologije, kao i urgentni blok sa sobom za opservaciju.

Komentari (0)

Evropa