Region

Mandić: Čekam nastavak razgovora, Vučić se nije mešao u formiranje Vlade Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2023

-

21:43

Mandić: Čekam nastavak razgovora, Vučić se nije mešao u formiranje Vlade Crne Gore
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" i predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić izjavio je da sa velikom zainteresovanošću čeka nastavak razgovora sa mandatarom Milojkom Spajićem, dodavši da se predsednik Srbije nije mešao u formiranje Vlade Crne Gore.

"Ako ima dobre namere, ništa nam neće biti teško jer je svima dobro poznata narodna volja. Koalicija ZBCG je jedan od pobednika na izborima i mi želimo da pregovaramo sa kolegama koje su takođe učestvovale u pobedi nad bivšim režimom", rekao je Mandić, prenosi RTCG.

Komentarišući izjavu v.d. predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijela Živkovića da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrši pritisak na Spajića kako bi ZBCG ušla u Vladu, Mandić je poručio da "deluje tragikomično kada DPS brine o interesima bilo kog naroda u Crnoj Gori".

"Oni su sprovodili najgoru antisrpsku politiku i takva diskriminacija nije zabeležena u poslednje tri decenije u Evropi", poručio je on.

Dodao je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mešao u formiranje vlade, kao i da nije vršio pritisak ni na koga.

"On je vrlo precizno uporedio stanje u Severnoj Makedoniji, gde Albanci drže skoro sve poluge moći, sa dešavanjima u Crnoj Gori, u kojoj se problematizuje i sam ulazak predstavnika Srba u vladu", naveo je Mandić.

Naglasio je da je koalicija ZBCG jedan od pobednika izbora 11. juna.

"Na jednoj strani smo mi i ostali koji su porazili DPS, a na drugoj strani su isti taj DPS i svi oni koji su i na predsedničkim izborima podržali Mila Đukanovića i koji su i tokom kampanje za parlamentarne izbore imali stav da će zajedno formirati vlast.  Dobro znaju građani ko se konstantno meša u formiranje vlasti u Crnoj Gori. Nismo uzalud, tokom kampanje, pominjali ambasade koje gotovo svakodnevno vrše pritisak na političke subjekte u Crnoj Gori", zaključio je Mandić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa