Region

Vlasnici restorana u Albaniji zahvalili italijanskoj premijerki koja je platila račun za turiste koji su pobegli

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2023

-

21:31

Vlasnici restorana u Albaniji zahvalili italijanskoj premijerki koja je platila račun za turiste koji su pobegli
Vlasnici restorana u Albaniji zahvalili italijanskoj premijerki koja je platila račun za turiste koji su pobegli - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnici restorana u albanskom gradu Beratu zahvalili su italijanskoj premijerki Đorđi Meloni koja je nadoknadila štetu koju su naneli italijanski turisti koji su pre nekoliko dana pobegli iz tog restorana ne plativši račun. 

Kako su naveli, slučaj je izazvao veliko interesovanje albanskih i italijanskih medija, ali su odbili da daju intervjue. 

"Od srca hvala Đorđi Meloni, pravoj dami! Nismo bogati, vredno radimo kao porodica, ali ovo za nas nije pitanje novca i veoma smo dirnuti njenim gestom! Sjajan primer dostojanstva dobre stroge majke koja je primer u svojoj kući! Sjajna Đorđa, mnogo je volimo kao i polovina Italijana", poručili su vlasnici restorana "Guva Mangalem" na Fejsbuku i dodali su da su počastvovani dolaskom italijanske premijerke na odmor u Valonu. 

Takođe su zahvalili italijanskim državljanima koji su neplaćanjem računa doneli publicitet turističkom mestu.

"Italijanski državljani koji su pobegli bez plaćanja napravili su veliki publicitet za naš grad. Hajde da im zahvalimo! Već smo rekli da ovde nema problema jer se Italijani osećaju kao kod kuće. Nadamo da su uživali u hrani i da su potrošili taj novac na nešto lepo", navodi se u objavi na Fejsbuku.

Vlasnici restorana objavili su fotografiju novca koji je poslala italijanska ambasada u Tirani.

"Ostaće ovde u restoranu kao divna uspomena i protiv uroka. Živela Italija! Živela Albanija", zaključuje se u postu vlasnika restorana Guva Mangelam.  

Kako je došlo do toga da Meloni plati račun?

Italijanska premijerka Đorđa Meloni, koja se pridružila sve većem broju Italijana koji ove godine letuju u Albaniji, platila je račun svojim sunarodnicima koji su pobegli iz lokalnog restorana neplativši račun.

Albanski premijer Edi Rama rekao je za list La Stampa da je, kada se pojavila vest o tome da su neki Italijani pobegli a da nisu platili račun u restoranu u Beratu, Meloni priskočila u pomoć.

"Idite i platite račun za ove idiote, molim vas", citirao je Rama reči Meloni upućene italijanskom ambasadoru u Albaniji, prenosi Rojters.

Frančesko Lolobriđida, italijanski ministar poljoprivrede i zet Melonijeve, bio je na putu u Albaniji i rekao da je to pitanje nacionalnog ponosa.

"Ponudila je da plati račun. Ambasador se vraćao u Tiranu i bio je na raspolaganju da to uradi", rekao je Lolobriđida, dodavši da nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može da osramoti narod pristojnih ljudi.

Meloni i njena porodica proveli su nekoliko dana u Albaniji ove nedelje kao gosti premijera Rame.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa