Region

Splitski prekršajni sud kaznio Sergeja Trifunovića sa 500 evra nakon prijave policije, oglasio se i glumac

Komentari

Autor: Tanjug,

09/09/2023

-

09:32

Splitski prekršajni sud kaznio Sergeja Trifunovića sa 500 evra nakon prijave policije, oglasio se i glumac
Splitski prekršajni sud kaznio Sergeja Trifunovića sa 500 evra nakon prijave policije, oglasio se i glumac - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Opštinski prekršajni sud u Splitu kaznio je juče glumca Sergeja Trifunovića sa 500 evra novčane kazne zbog držanja psa bez nadzora i vređanja policajca na splitskoj plaži Kaštelet. Osim 500 evra kazne Trifunović mora da plati i 50 evra sudskih troškova, saopšteno je iz tog suda, prenosi Hina.

Naime, protiv beogradskog glumca splitska policija podnela je juče prijavu zbog remećenja javnog reda i mira zbog toga što je navodno na gradskoj plaži pustio psa bez povoca i svađao se sa policajcima.

Mada policija u prvo trenutku nije otkrila identitet, hrvatski mediji su objavili da je 50-godišnji glumac juče popodne šetao svog nemačkog ovčara bez povoca i brnjice po gradskoj plaži Kaštelet, što je, kako su naveli, uznemirilo tamošnje kupače.

Nakon što je na plažu na poziv građana stigla policija, Trifunović je navodno ušao u raspravu sa policajcima zbog čega je protiv njega podneta prijava, kao i zbog držanja psa bez nadzora.

Trifunović je u kasnim večernjim satima izašao sa suda. On je za portal N1 da je nakon hapšenja izašao pred sudiju i da su se nagodili, ali nije iznosio detalje.

Kako navodi Dalmatinski poratl, policija je zatražila ukupno 1.000 evra kazne, 700 za vređanje policajaca i 300 evra za psa bez nadzora, a na kraju je Trifunović za oba prekršaja osuđen na 500 evra, dok mora da plati i troškove postupka u visini od 50 evra. Par sati koje je proveo u policiji računaju mu se kao dan hapšenja pa je u na kraju  kazna iznosila 460,18 evra, prenosi isti portal.

Trifunović: Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde

Ovim povodom na svom Instagram profilu oglasio se i glumac.

"Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživeo mogu da se uporede sa istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bull sekjuriti bedžom, koji maltretiraju meštane i vlasnike kafića koji se ližu sa gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpeo nisam nikad i nigde. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića - nikada više neću doći u Split", naveo je, izmađu ostalog, Trifunović.

 

Komentari (0)

Evropa