Evropa

SAD proterale dvojicu ruskih diplomata

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2023

-

22:18

SAD proterale dvojicu ruskih diplomata
Tanjug/Denis Balibouse/Pool via AP - Copyright Tanjug/Denis Balibouse/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

SAD su proterale dvojicu zvaničnika ruske ambasade nakon što je Rusija ranije proterala dvojicu američkih diplomata iz američke ambasade u Moskvi, saopšteno je iz američkog Stejt departmenta.

''Kao odgovor na zlonamerno proterivanje dvoje diplomata Ambasade SAD u Moskvi od strane Ruske Federacije, Stejt department je uzvratio proglašavanjem ''persona non grata' dvojicu zvaničnika ruske ambasade koji deluju u SAD'', rekao je portparol Stejt departmenta.

U ruskom Ministarstvu spoljnih poslova potvrđeno je proterivanje dvojice ruskih diplomata iz SAD, prenela je RIA, pozivajući se na neimenovani izvor iz Ministarstva.

''Ne zanima nas eskalacija, ali ako se takve neprijateljske akcije nastave, kao i uvek, mi ćemo odgovoriti čvrsto i odlučno'', rekao je taj izvor.

RIA navodi da je Vašington iskoristio moskovsko proterivanje dvojice američkih diplomata 14. septembra "uhvaćenih na licu mesta u špijunskim aktivnostima" kao izgovor.

Rusija je 14. septembra saopštila da proteruje dvojicu američkih diplomata koje je optužila da sarađuju sa ruskim državljaninom optuženim za saradnju sa stranom državom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa