Evropa

Za sada ne poleće nijedan avion: Šest aerodroma u Francuskoj primilo pretnje bombom, nekoliko evakuisano

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

12:27

Za sada ne poleće nijedan avion: Šest aerodroma u Francuskoj primilo pretnje bombom, nekoliko evakuisano
Za sada ne poleće nijedan avion: Šest aerodroma u Francuskoj primilo pretnje bombom, nekoliko evakuisano - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Šest aerodroma u Francuskoj primilo je pretnje bombom, na pojedinim je u toku evakuacija ljudi, a na nekim aerodromima su putnici i osoblje već evakuisani. Kako prenosi BFM TV, pozivajući se na izvor iz policije, aerodromi u Nici, Lil, Tuluzu, Nantu, Bronu, aerodrom Strazbur-Enchajm i aerodrom u blizini Pariza primili su pretnje bombom.

Sa pomenutih aerodroma za sada ne poleće nijedan avion, naveo je Generalni direktorat civilnog vazduhoplovstva. Avionima koji su upravo sleteli, ili čiji se putnici iskrcavaju ne vraćaju se na terminal ili se od njih traži da sačekaju u svom avionu. Na aerodromu Lil-Leskin, upozorenje je dato nakon prijema anonimnih pretnji meilom nešto posle 10.00 sati i zgrada je hitno evakuisana. U međuvremenu situacija je normalizovana.

U Bronu je uzbuna završena, signalni toranj i dva aviona su evakuisani, pretresi su obavljeni i ništa nije otkriveno. Pretnje je dobio i aerodrom u Nici, ali je uzbuna već okončana. Bio je to komad prtljaga napušten na terminalu 1 koji je neutralisan.

Aerodrom Strazbur-Enchajm je, takođe, primio u podne preteći meil u kome je pomenuta pretnja bombom. Evakuisano je 200 do 300 putnika, a osoblje se vratilo u prostorije aerodroma. Francuska je od petka uveče podigla bezbednost na najviši stepen nakon što je ubijen učitelj u školi francuskom gradu Aras.


 

Komentari (0)

Evropa