Evropa

Ponovo evakuisano nekoliko aerodroma u Francuskoj zbog dojave o bombi

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2023

-

13:29

Ponovo evakuisano nekoliko aerodroma u Francuskoj zbog dojave o bombi
Ponovo evakuisano nekoliko aerodroma u Francuskoj zbog dojave o bombi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekoliko francuskih aerodroma danas je ponovo evakuisano nakon novih pretnji bombom, prenosi Figaro. U pitanju su aerodromi u Bordou, Nantu, Lilu i Monpeljeu, a dojava je stigla i na aerodrom u Boveu.

Letovi su preusmereni i očekuju se značajna kašnjenja tokom celog dana, a na licu mesta su policija i kontradiverzione ekipe. U četvrtak je 17 aerodroma u Francuskoj primilo dojave o bombi, što je dovelo do evakuacije 15 aerodroma, otkazivanja 130 letova i mnoga kašnjenja, saopštio je francuski ministar saobraćaja Kleman Bon.

On je upozorio da lažne dojave nisu šala, već da je reč o krivičnim delima. Francuska vlada je zapretila zatvorom i visokim novčanim kaznama onima koji šalju pretnje bombama, a zvaničnici sumnjaju da su za to možda odgovorni mladi i deca, preneo je AP.

Prema francuskom zakonu, takvi pozivi da se kažnjavaju kaznom do tri godine zatvora i novčanom kaznom od 45.000 evra. Francuska je od petka uveče podigla bezbednost na najviši stepen nakon što je ubijen nastavnik u školi u francuskom gradu Arasu, a glavni osumnjičeni je Mohamed M, koji se ranije zakleo na vernost Islamskoj državi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa