Evropa

Pokrenuta zvanična istraga protiv ubice učitelja u francuskom gradu Arasu

Komentari

Autor: Tanjug

18/10/2023

-

15:26

Pokrenuta zvanična istraga protiv ubice učitelja u francuskom gradu Arasu
Pokrenuta zvanična istraga protiv ubice učitelja u francuskom gradu Arasu - Copyright Tanjug AP/Ludovic Marin, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Protiv muškarca (20) osumnjičenog da je nasmrt izbo učitelja i ranio tri osobe u školi u gradu Arasu, pokrenuta je zvanična istraga zbog ubistva u vezi sa terorističkom organizacijom, saopštilo je danas francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma.

Glavni osumnjičeni za napad koji je izveden u petak, poznat kao M. M. se zakleo na vernost Islamskoj državi, rekao je francuski tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar pre nego što je sinoć pokrenuo istragu, preneo je Rojters.

Protiv njegovog brata (16) pokrenuta je formalna istraga za saučesništvo u ubistvu u vezi sa terorističkom organizacijom, a protiv njihovog rođaka pokrenuta je istraga zbog dobrovoljnog uzdržavanja od sprečavanja zločina, navodi se u saopštenju kancelarije.

Nakon ubistva učitelja u Arasu, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen rekao je da su vlasti podigle nivo bezbednosti na najviši stepen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa