Evropa

Sijarto: Crnoj Gori treba najstabilniji mogući politički sistem

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2023

-

09:35

Sijarto: Crnoj Gori treba najstabilniji mogući politički sistem
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora treba da napravi najstabilniji mogući politički sistem na osnovu kojeg se mogu postići dugoročni ciljevi, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Sijarto u emisiji "Fokus" na Televiziji Crne Gore najpre nije želeo da komentariše trenutnu situaciju u Crnoj Gori, jer se, kako kaže, uvek uzdržava od mešanja u unutrašnja pitanja drugih država, ali je ipak političarima savetovao "što stabilniji politički sistem kako bi bili što jači".

"Što je stbilniji vaš politički sistem to ste vi jači. Naročito u trenutnim okolnostima u kojima se stvari ne kreću mirno napred. Imamo rat u komšiliku, ekonomsku krizu, migrantski krizu, ovo je generalno vanredna situacija. U ovim slučajevima snažno rukovodstvo i politička stabilnost se računaju kao prednost, ogroma prednost", kazao je Sijatro.

On je naveo primer Mađarske koja, kako je kazao, ima stabilan politički sistem poslednjih 14 godina. To vidi kao jedan od razloga zašto je ta zemlja ne samo preživela krizu nego uvek bila jača nakon nje.

"Tako da ono što uopšteno mogu da predložim je da napravite najstabilniji mogući politički sistem na osnovu kojeg se mogu postići dugoročni ciljevi", kazao je Sijarto.
 

Komentari (0)

Evropa