Evropa

Britanski sudija naložio da se beba skine sa aparata za održavanje života

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

20:52

Britanski sudija naložio da se beba skine sa aparata za održavanje života
Unsplash - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Britanski sudija naredio je danas doktorima da skinu sa aparata za održavanje života osmomesečnu devojčicu Indi Gregori, koja boluje od mitohondrijalne bolesti, zbog čega joj je italijanska premijerka Đorđa Meloni dala italijansko državljanstvo, kako bi je prebacila u rimsku dečju bolnicu.

Ideja je bila da se Indi prebaci u Rim pre nego što je lekari isključe sa aparata, što se neće desiti do sutra u 14.00 po lokalnom vremenu, prenela je ANSA.

Britanski sudija je procenio da nije u najboljem interesu deteta da se procedura obavi u njenoj kući i da se podrška za održavanje života mora isključiti u bolnici u Notingemu, gde se trenutno nalazi.

Njeni roditelji su rekli da će se žaliti na odluku, prema portparolu italijanskog udruženja Pro Vita & Familija i advokatu Simoneu Pilonu, koji zastupa slučaj sa italijanske strane.

Meloni je u ponedeljak rekla da će učiniti sve da zaštiti dečji život i da će "braniti prava devojčicine majke i oca, kako bi uradila sve što može za nju".

Prebacivanje u Italiju bi značilo da bi Indi ostala živa uz pomoć aparata za održavanje života.

Vatikanska dečja bolnica Bambino Gesu u Rimu ponudila se da pomogne, kao što je uradila dva puta za drugu britansku decu, ali je i u tom slučaju, takođe, britanski sudija rekao "ne".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa