Evropa

Protest poljskih kamiondžija blokirao i ukrajinske kamione na granici: Još uvek bez dogovora

Komentari

Autor: Fonet

19/11/2023

-

20:59

Protest poljskih kamiondžija blokirao i ukrajinske kamione na granici: Još uvek bez dogovora
Protest poljskih kamiondžija blokirao i ukrajinske kamione na granici: Još uvek bez dogovora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oko 3.000 većinom ukrajinskih kamiona stoji danas na poljsko-ukrajinskoj granici, zbog blokade poljskih vozača kamiona koja traje više od 10 dana, objavile su ukrajinske vlasti.

Poljske kamiondžije ranije ovog meseca već su blokirali saobraćajnice koje vode do tri granična prelaza sa Ukrajinom, u znak protesta protiv, kako kažu, nedelovanja vlade koja dopušta da domaći vozači gube posao zbog strane konkurencije, koja se pojavila nakon ruske invazije na Ukrajinu, prenosi Hina.

Ukrajinski funkcioneri su prošle sedmice objavili da Kijev i Varšava i dalje ne uspevaju da postignu dogovor o prekidu protesta.

"Već više od deset dana ukrajinski vozači blokirani su na poljskoj granici. Hiljade ljudi prisiljeno je da živi u teškim uslovima sa ograničenom količinom hrane, vode i goriva", napisao je na drštvenoj mreži Iks zamenik ukrajinskog premijera Oleksandar Kubrakov.

Prema podacima ukrajinskog Ministarstva infrastrukture, granicu sa Poljskom mesečno pređe prosečno 40.000 do 50.000 kamiona preko osam prelaza, što je dvostruko više nego pre rata, a većinu robe prevoze ukrajinski kamioni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa