Evropa

U Oslu podignuta zastava Palestine, gradonačelnica: "Ovo je dan solidarnosti UN sa palestinskim narodom"

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

16:47

U Oslu podignuta zastava Palestine, gradonačelnica: "Ovo je dan solidarnosti UN sa palestinskim narodom"
U Oslu podignuta zastava Palestine, gradonačelnica: "Ovo je dan solidarnosti UN sa palestinskim narodom" - Copyright Tanjug AP/Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ispred gradske većnice Osla danas je podiginuta palestinska zastava u znak solidarnosti sa narodom u Pojasu Gaze, a povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

"U Gazi je poslednjih nedelja život izgubilo više od 5.000 dece. Kao majka, ne mogu da zamislim koliko je to bolno za palestinske roditelje. Mi smo podigli i zastavu Ujedinjenih nacija i Palestine, jer je ovo dan solidarnosti UN sa palestinskim narodom", rekla je graodonačelnica norveške prestonice Ane Lindbo.

Ona je kazala da bi Oslo trebalo da bude grad u kom se svi osećaju bezbedno, prenosi norveški javni servis NRK.

"To se odnosi i na našu malu jevrejsku zajednicu koja doživljava sve veći antisemitizam i uznemiravanje, ali i na sve koji imaju palestinsko poreklo", rekla je gradonačelnica Osla.

Na pitanje novinara zbog čega nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael 7. oktobra nije podignuta zastava Izraela, Lindbo nije odgovorila, već je rekla da je reč o strašnom napadu i da je to razlog zbog kojeg je u gradskoj većnici prošlog vikenda održana komemoracija u znak sećanja na one koji su stradali.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa