Evropa

Trovanje u Londonu: Barmen gostima, uz tekilu dao kaustičnu sodu

Komentari

Autor: Tanjug

19/12/2023

-

17:08

Trovanje u Londonu: Barmen gostima, uz tekilu dao kaustičnu sodu
Trovanje u Londonu: Barmen gostima, uz tekilu dao kaustičnu sodu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Londonski noćni klub kažnjen je zato što je jedan od njegovih barmena gostima, uz čašice tekile, umesto soli greškom dao kaustičnu sodu.

Četiri gosta kluba završila su u bolnici nakon što su progutali hemikaliju za čišćenje u noćnom klubu "Tajger Tajger" u Hejmarketu, u centru Londona, saopštilo je gradsko veće.

Lokal je kažnjen sa 120.000 funti pošto je priznao krivicu po četiri tačke optužnice zbog kršenja Zakona o zdravlju i bezbednosti na radu na prekršajnom sudu u Vestminsteru.

Istraga je otkrila da se incident dogodio kada je grupa gostiju posetila lokal i naručila četiri tekile, koje se uglavnom služe sa solju i limetom, 7. decembra 2021.

Barmen je pripremio piće i dok je to radio shvatio je da mu je ponestalo soli. Otišao je do neosvetljenog prostora iza šanka i zahvatio iz velike bele posude na polici, misleći da je to so.

I barmen probao kaustičnu sodu

Gosti su potom stavili belu supstancu na nadlanicu, liznuli je i ispili tekilu. Odmah im je postalo loše i pozvana je Hitna pomoć. 

Kada je shvatio da nešto nije u redu, šanker je i sam okusio supstancu koja mu je opekla usta i jezik.

Policajci koji su došli lice mesta našli su beli kontejner sa etiketom kaustične sode. 

"Šokantni detalji ovog slučaja pokazuju nedostatak pažnje i pravilnog procesa rukovanja toksičnim hemikalijama za čišćenje. Ovaj incident pokazuje da nepoštovanje osnovnih bezbednosnih mera može imati najteže posledice. Nadamo se da će značajna novčana kazna dosuđena na sudu delovati kao upozorenje svim preduzećima, sprečavajući da se ovo ikada ponovi", izjavila je lokalna odbornica Aiša Les.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa