Evropa

Portparolka Navaljnog: Pronašli smo Alekseja, nalazi se u zatvoru na severu Urala

Komentari

Autor: Tanjug

25/12/2023

-

14:25

Portparolka Navaljnog: Pronašli smo Alekseja, nalazi se u zatvoru na severu Urala
Aleksej Navaljni - Copyright Tanjug/AP/Evgeny Feldman/Meduza

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji služi kaznu od 30 godina zatvora, saopštila je danas da je pronađeno gde se nalazi Navaljni.

"Našli smo Navaljnog. On se nalazi u kaznenoj koloniji 3, u naselju Karp, na severu Urala, u autonomnoj oblasti Jamal-Nenec. Njegov advokat ga je posetio danas. Aleksej se dobro oseća", navela je portparolka Kira Jarmuš na platformi Iks (Tviter).

Pre dve nedelje, saradnici Navaljnog saopštili su da su zabrinuti, jer ga dugo nisu videli ni čuli, a u zatvoru u okrugu Vladimir, gde je Aleksej služio kaznu, više nije bio na spisku zatvorenika.

Podsetimo, ranije danas saveznici zatvorenog ruskog opozicionara i kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, ponudili su danas novčanu nagradu za informacije o njegovom boravištu, nakon što je "nestao" u ruskom zatvorskom sistemu pre skoro tri nedelje.

SAD: Zabrinuti smo za stanje Navaljnog

Portparol američkog Stejt department saopštio je danas da Sjedinjene Američke Države pozdravljaju činjenicu da je zatvoreni ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni lociran, ali je istakao da je Vašington zabrinut za njegovo stanje.

Iz Stejt departmenta su dodali da je neophodno da Navaljni momentalno bude pušten na slobodu, prenosi Rojters.

"Pozdravljamo to što je gospodin Navaljni lociran. Međutim, i dalje smo duboko zabrinuti za njegovo stanje", naveo je portparol Stejt departmenta.

Ističe se da je ruska vlada odgovorna za ono što se dešava Navaljnom u pritvoru.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa