Evropa

Sunakov "dugoročni plan" za Britaniju: Smanjenje poreza, listi čekanja za zdravstvene usluge i broja dolazaka migranata

Komentari

Autor: Tanjug

07/01/2024

-

17:09

Sunakov "dugoročni plan" za Britaniju: Smanjenje poreza, listi čekanja za zdravstvene usluge i broja dolazaka migranata
Sunakov "dugoročni plan" za Britaniju: Smanjenje poreza, listi čekanja za zdravstvene usluge i broja dolazaka migranata - Copyright Tanjug/AP/Stefan Rousseau

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Riši Sunak pozvao je danas i svoju stranku da se "drže plana" za "dugoročne promene" uoči izbora za koje je nagovestio da će se najverovatnije održati u drugoj polovini ove godine.

Sa svojim vladajućim konzervativcima koji uveliko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom u anketama, Sunak se nada da će preokrenuti tok tako što će dati više vremena svom najavljenom programu, uključujući smanjenje poreza, liste čekanja za zdravstvene usluge i broj dolazaka migranata.

"Naravno da ima još dosta toga da se uradi, ali napredak je postignut. Zemlja sada pokazuje da ide u pravom smeru. I ako se držimo plana, možemo da donesemo dugoročnu promenu koja je potrebna zemlji... To je način na koji ćemo svima pružiti uverenje da će budućnost biti bolja za njihovu decu... To je ono što nameravam da uradim", rekao je on za BBC.

Sunak se do sada borio da postigne napredak u svojim glavnim predizbornim obećanjima i predvodi stranku koja je duboko podeljena. 

Postigao je cilj da prepolovi inflaciju do kraja 2023. godine, međutim ekonomisti tvrde da to nema mnogo veze sa politikom vlade.

Sunak je izrazio uverenje da bi mogao da dobije podršku parlamenta za svoj mnogo kritikovani plan za slanje tražilaca azila u Ruandu i rekao da želi da ostvari dalje smanjenje poreza kontrolisanjem potrošnje, posebno socijalnih davanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa