Evropa

Meloni osudila zlo nacizma i fašizma: "Naša je dužnost da svakodnevno negujemo sećanje na ono što se dogodilo"

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2024

-

15:48

Meloni osudila zlo nacizma i fašizma: "Naša je dužnost da svakodnevno negujemo sećanje na ono što se dogodilo"
Meloni osudila zlo nacizma i fašizma: "Naša je dužnost da svakodnevno negujemo sećanje na ono što se dogodilo" - Copyright Tanjug/AP/Roberto Monaldo/LaPresse

veličina teksta

Aa Aa

Muzej Šoa koji će biti osnovan u Rimu pomoći će da se zlo koje su doneli nacizam i fašizam iz kojih je iznikao i Holokaust nikada ne zaboravi, izjavila je danas premijerka Italije Đorđa Meloni tokom javnog obraćanja povodom Dana sećanja na Holokaust.

"Naša je dužnost da svakodnevno negujemo sećanje na ono što se dogodilo i da kod mlađih generacija negujemo svest o tom zlu. To je opredeljenje koje ova vlada ostvaruje postojano i odlučno", rekla je Melonijeva, prenosi ANSA.

Večni grad Rim do sada nije imao muzejsku instituciju posvećenu istoriji Holokausta poput nekih evropskih prestonica ili memorijalnog centra Jad Vašem u Jerusalimu, ukazala je premijerka Meloni.

"Muzej koji planiramo da otvorimo imaće zadatak da budućim generacijama prenese sećanje na Holokaust. Sigurni smo da će to doprineti da se zlo naci-fašističkih zločinaca, njihova zločinačka ideologija i sramota rasnih zakona iz 1938. godine nikada ne zaborave", poručila je italijanska premijerka Đorđa Meloni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa