Evropa

Političar iz Šolcove stranke šokirao nemačku javnost: Više nema novca u budžetu

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2024

-

20:50

Političar iz Šolcove stranke šokirao nemačku javnost: Više nema novca u budžetu
Političar iz Šolcove stranke šokirao nemačku javnost: Više nema novca u budžetu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemački državni ministar Karsten Šnajder je tokom debate u emisiji "Teško ali fer" (Hart aber fair) televizije ARD iznenadio sagovornike priznanjem da nemačka vlada nema više finansijskih sredstava u budžetu.

"Želeo bih da kratko kažem par iskrenih reči o finansijskoj situaciji. Jednostavno, nemamo više novca", izjavio je Šnajder, prenosi Bild.

Političar vladajuće "semafor koalicije" je dodao da je Vlada Nemačke potrošila 800 milijardi evra za pomoć u vreme epidemije virusa korona, kao i na pakete za subvencionisanje cena gasa i struje. 

"Vreme da se sada za to ispostavi račun", naglasio je Šnajder, dodavši da ne može da više najavljuje dalju pomoć.

Zajmovi za "važna ulaganja u budućnost" više nisu mogući zbog odluke Ustavnog suda Nemačke, dodao je nemački državni ministar.

On je priznao i da Vlada Nemačke nije ispravno postupila prema poljoprivrednicima.

"Dvostruko poresko opterećenje na motorna vozila i poljoprivredni dizel je bilo previsoko i sa njima se o tome nije razgovaralo. Bila je to jasna greška!", kazao je on.

Poličarka Sara Vagenkneht je u istoj emisiji izjavila da Nemačka sada ima "najgluplju vladu u Evropi" i istakla da želi da u Berlinu vidi vladu koja zaista zastupa interse naroda u njenoj zemlji.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa