Evropa

Portparolka Navaljnog: Advokatima i majci nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

09:00

Portparolka Navaljnog: Advokatima i majci nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu
Portparolka Navaljnog: Advokatima i majci nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu - Copyright AP Photo/Ebrahim Noroozi

veličina teksta

Aa Aa

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u petak preminuo u zatvoru, saopštila je da njegovoj majci i advokatima jutros nije dozvoljeno da uđu u mrtvačnicu i da zaposleni u mrtvačnici nisu odgovorili na pitanje da li se tu nalazi telo Navaljnog.

"Aleksejeva majka i njegovi advokati stigli su u mrtvačnicu rano ujutru. Nije im bilo dozvoljeno da uđu. Jedan od advokata je bukvalno izbačen", napisala je Jarmiš na društvenoj mreži X.

Jarmiš nije navela o kojoj mrtvačnici je reč, ali je Nova gazeta juče objavila da se telo Navaljnog nalazi u Okružnoj kliničkoj bolnici u Salehardu.

Dodala je da je istražni komitet, u međuvremenu, obavestio majku i advokate Navaljnog da je istraga o njegovoj smrti "prolongirana".

"Ne kažu koliko će trajati. Uzrok smrti je i dalje 'nepoznat'. Lažu, kupuju vreme i to ni ne kriju", napisala je Jarmiš.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni preminuo je u petak, 16. februara, saopštila je Federalna kazneno-popravna služba Rusije za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina zbog osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa