Evropa

Osuđen muškarac osumnjičen da je prevozio migrante iz Francuske u Britaniju

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2024

-

21:42

Osuđen muškarac osumnjičen da je prevozio migrante iz Francuske u Britaniju
Osuđen muškarac osumnjičen da je prevozio migrante iz Francuske u Britaniju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac po imenu Ibrahima Bah koji je u decembru 2022. upravljao malim čamcem koji je prevozio migrante u Britaniju iz Francuske danas je proglašen krivim za ubistvo iz nehata nakon što su četiri muškarca poginula tokom pokušaja prelaska.

Britansko krunsko tužilaštvo (CPS) saopštilo je da je on takođe osuđen po jednoj tački za omogućavanje kršenja zakona o imigraciji, prenosi Rojters.Bah je upravljao čamcem na naduvavanje koji je povukla morska struja ubrzo nakon isplovljavanja, nakon čega se čamac probušio, a preživele, njih 39, spasao ribarski brod.

''Svaka razumna osoba bi prepoznala da upravljanjem tako loše opremljenog i preopterećenog čamca u tako opasnim okolnostima predstavlja očigledan rizik po bezbednost putnika'', rekla je tužiteljka Libi Klark iz CPS-a.

U saopštenju CPS-a je navedeno da je Bah tvrdio da je i ranije upravljao čamcima i da je dobio dozvolu da pređe iz Francuske u Britaniju, dodajući da su putnici platili više hiljada evra kako bi ih prevezao.

Utvrđen je identitet samo jednog od poginulih, dodaje se u saopštenju.Britanski premijer Riši Sunak je za jedan od svojih prioriteta stavio zaustavljanje hiljada migranata koji pokušavaju da stignu do Britanije u prenatrpanim malim čamcima, rekavši da su putovanja opasna i da koriste kriminalnim bandama.
 

Komentari (0)

Evropa