Evropa

Istaknuti Rusi uputili poziv vlastima da vrate telo opozicionara Navaljnog njegovoj porodici

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

14:43

Istaknuti Rusi uputili poziv vlastima da vrate telo opozicionara Navaljnog njegovoj porodici
Istaknuti Rusi uputili poziv vlastima da vrate telo opozicionara Navaljnog njegovoj porodici - Copyright AP Photo/Ebrahim Noroozi

veličina teksta

Aa Aa

Ruski novinar, dobitnik Nobelove nagrade Dmitrij Muratov i baletska zvezda Mihail Barišnjikov objavili su video zapise u kojima pozivaju ruske vlasti da vrate telo opozicionara Alekseja Navaljnog njegovoj porodici, nedelju dana nakon njegove smrti u zatvorskoj koloniji.

"Samo dajte Ljudmili njenog sina", naveo je Muratov i dodao da je neprijatno govoriti o tome u zemlji koja sebe još uvek smatra hrišćanskom.

Istaknuti Rusi su objavama na društvenim mrežama direktno apelovali na predsednika Rusije Vladimira Putina da vrati telo Navaljnog njegovoj porodici, prenosi ABC njuz.

Majka Navaljnog izjavila je juče da je videla telo svog sina i da se odupire velikom pritisku da pristane na tajnu sahranu daleko od očiju javnosti. Ljudmila Navaljnaja je rekla da su joj istražitelji dozvolili da vidi telo svog sina u gradskoj mrtvačnici.

Portparolka Navaljnog, Kira Jarmiš, navela je na platformi X (Tviter), da je njegovoj majci, takođe, pokazano lekarsko uverenje u kojem se navodi da je 47-godišnji opozicionar umro "prirodnom smrću".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa