Evropa

Čamac iz Mauritanije potonuo kod Kanarskih ostrva: Četvoro migranata poginulo, 64 spaseno

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

20:24

Čamac iz Mauritanije potonuo kod Kanarskih ostrva: Četvoro migranata poginulo, 64 spaseno
Čamac iz Mauritanije potonuo kod Kanarskih ostrva: Četvoro migranata poginulo, 64 spaseno - Copyright Tanjug/AP/Panagiotis Balaskas

veličina teksta

Aa Aa

Četvoro migranata je poginulo, a njih 64 je spaseno kada je čamac koji je putovao iz Mauritanije potonuo u blizini španskih Kanarskih ostrva nakon rizične plovidbe kroz Sredozmeno more, preneo je danas AP. 

Migranti su stigli na ostrvo El Jero kasno u utorak uveče, a među preživelima su dve žene i devet maloletnika, saopšteno je iz španske Pomorske službe spasavanja.

Dve osobe su u teškom stanju prebačene helikopterom u bolnicu na ostrvu Tenerife, a njih 14 u lokalnu bolnicu na El Jeru na lečenje od hipotermije i dehidradcije.

Skoro 12.000 migranata koji beže od siromaštva, sukoba i nestabilnosti u zapadnoj Africi stigli su u na špansko tlo u prva dva meseca ove godine, prema podacima španskog Ministarstva unutrašnjih poslova, što je više od šest puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Većina njih stigla je iz Mauritanije, koja je nedavno potpisala sporazum u vrednosti od 210 miliona evra sa Evropskom unijom koji uključuje finansiranje patrola koje presreću migrante, kao i dostavljanje humanitarne pomoći.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa