Evropa

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu podeliće učesnicima 300.000 kondoma

Komentari

Autor: Tanjug

19/03/2024

-

23:46

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu podeliće učesnicima 300.000 kondoma
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori Olimijskih igara u Parizu odlučili su da prekinu zabranu intimnih odnosa među sportistima uvedenu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine u vreme pandemije kovida-19 i dodali da planiraju da stave na raspolaganje stanovnicima Olimpijskog sela 300.000 kondoma.

"Sa tolikim brojem kondoma, svaki stanovnik Olimpijskog sela imaće ono što očekuje i šta mu je potrebno", rekao je Loran Mišo, direktor Olimpijskog i Paraolimpijskog sela u intervjuu za Skaj njuz.

Prema njegovim rečima, cilj organizatora je da se više od 14.000 sportista, osoblja i novinara u tokom Olimpijskih igara "osećaju entuzijastično i udobno".

"Neće biti alkohola, što je uobičajeno za olimpijska sela, ali moći će da podele intimne trenutke", rekao je Mišo.

Deljenje kondoma na Olimpijskim igrama nije nova praksa jer je još na Olimpijskim igarama u Seulu 1988. godine podeljeno oko 8.500 kondoma da bi se podigla svest o HIV/AIDS-u.

Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine organizatori su morali da naruče dodatnih 20.000 kondoma nakon što su shvatili da inicijalna narudžbina od 70.000 komada neće biti dovoljna, na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine podeljen je rekordno veliki broj od 450.000 kondoma.

Skočile cene muzejskih ulaznica u Parizu

U jeku finalnih priprema za početak održavanja Olimpijskih igara ovog leta u Parizu, "Grad svetlosti" podigao je cene muzejskih ulaznica i do trideset posto. 

Ulaznica za Luvr skočila je sa 17 na 22 evra početkom ove godine, dok su Pikasov muzej i Palata Versaj neznatno povećali cene karata za jedan, odnosno jedan i po evro.

Kritičari ove odluke tvrde da je do poskupljenja došlo samo zato što se grad priprema da primi oko 15 miliona ljubitelja sporta, koliko se očekuje da će gledati Igre u prestonici francuske.

Iz Luvra su odbili da javno komentarišu razlog poskupljenja, ali je zato jedan kustos koji je želeo da ostane anoniman, izjavio za "Alternatives Economiques" da je uprava muzeja pod pritiskom da finansira različite projekte, uključujući i izgradnju novog ulaza.

Unsplash

 

Francuska je odbila da za te namene izdvoji više novca iz budžeta.

"Složili smo se da cene porastu, ali apsolutno ne do ove mere, naročito ako imamo u vidu inflaciju", rekao je kustos. 

"Ovo nas dodatno distancira od lokalnih posetilaca, uprkos tome što nam je već bilo teško da ih privučemo", dodao je on.

"Alternatives Economiques" procenjuje da će odluka Luvra da profitira na većem broju poseta doneti dodatnih 44,3 miliona u njihovu kasu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa