Evropa

Princ Hari i Megan Markl poželeli Kejt Midlton brz oporavak

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2024

-

22:53

Princ Hari i Megan Markl poželeli Kejt Midlton brz oporavak
Princ Hari i Megan Markl poželeli Kejt Midlton brz oporavak - Copyright Tanjug/ AP Photo/Peter Dejong, File

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan poželeli su zdravlje i brz oporavak princezi od Velsa Kejt Midlton koja je ranije danas saopštila da joj je dijagnostikovan rak dok je bila podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na londonskoj klinici početkom godine.

“Želimo zdravlje i izlečenje Kejt i porodici i nadamo se da će to moći da urade u privatnosti i u miru”, naveli su Hari i Megan, prenosi BBC.

Princeza od Velsa Kejt prethodno je objavila video-poruku u kojoj je navela da se trenutno oporavlja od operacije, nakon čega će, kako kaže, biti podvrgnuta “preventivnoj hemioterapiji”, po savetu njenog medicinskog tima.

Kejt je poslednji put viđena na zvaničnoj kraljevskoj službi za Božić, kada je sa ostatkom porodice išla u crkvu u Sandringemu.

U januaru je primljena u bolnicu na dve nedelje i očekivalo se da će se oporavljati nekoliko meseci, i da će se vratiti na službene dužnosti tek posle Uskrsa.

Njeno nepojavljivanje u javnosti podstaklo je glasine o njenom zdravlju, koje su se samo pogoršale kada je objavila porodičnu sliku povodom Dana majki, gde je Kejt sedela okružena sa troje dece.

Nakon što se pokazalo da je slika digitalno izmenjena, Kejt se lično izvinila zbog uređivanja slike, ali originalna fotografija nikada nije objavljena.

Ona i Vilijam su tada primećeni u radnji na farmi u Vindzoru, što je izazvalo neobične spekulacije da ju je zamenio dvojnik.

Princeza je, međutim, istakla da je dobro, da je svaki dan sve jača i da se fokusira na stvari koje će joj pomoći da se izleči, zatraživši privatnost kako bi omogućila porodici da se nosi sa njenim stanjem.

“Nadamo se da ćete razumeti da nam, kao porodici, sada treba malo vremena, prostora i privatnosti dok završim svoj tretman. Moj rad mi je uvek donosio osećaj ispunjenosti i radujem se što ću se vratiti kada budem mogla, ali za sada moram da se fokusiram na potpuni oporavak”, rekla je Kejt.

Komentari (0)

Evropa