Evropa

Korupcijska afera državnog vrha Ukrajine: Bivši savetnik Zelenskog optužen za proneveru gotovo 2,5 miliona dolara

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2024

-

15:58

Korupcijska afera državnog vrha Ukrajine: Bivši savetnik Zelenskog optužen za proneveru gotovo 2,5 miliona dolara
Korupcijska afera državnog vrha Ukrajine: Bivši savetnik Zelenskog optužen za proneveru gotovo 2,5 miliona dolara - Copyright National Anti-Corruption Bureau of Ukraine

veličina teksta

Aa Aa

Bivši savetnik u kabinetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog optužen je danas za proneveru gotovo 2,5 miliona dolara ukrajinske železnice, saopštio je Nacionalni biro za borbu protiv korupcije Ukrajine (NABU), ne navodeći ime osumnjičenog.

Istovremeno, Ukrajinska pravda je objavila, pozivajući se na neimenovane izvore, da je optužen Artem Šilo.

Izvor iz NABU-a rekao je za Kijev independent da trenutno ne mogu da komentarišu te navode.

Šilo je prethodno bio šef odeljenja Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) zaduženog za istragu poslovanja, smenjen je u martu ove godine, ali je ostao u službi u SBU.

Šilo je navodno ugovorio kupovinu transformatora za ukrajinske železnice po cenama mnogo višim od tržišnih 2022. godine, posle početka rata u Ukrajini.

Kompanija prema kojoj je Šilo navodno usmeravao ugovore bila je u vlasništvu beloruskog državljanina koji ima veze sa Rusijom, saopštio je NABU.

Istražitelji su uspeli da zaplene 1,3 miliona dolara sa bankovnih računa osoba osumnjičenih za sprovođenje te šeme. U tom slučaju do sada su privedene četiri osobe, naveo je NABU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa