Evropa

"Ne 10 miliona Švajcaraca!": Švajcarska narodna partija podnela predlog za ograničavanje imigracije

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2024

-

15:53

"Ne 10 miliona Švajcaraca!": Švajcarska narodna partija podnela predlog za ograničavanje imigracije
"Ne 10 miliona Švajcaraca!": Švajcarska narodna partija podnela predlog za ograničavanje imigracije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Desničarska Švajcarska narodna partija podnela je danas inicijativu saveznoj kancelariji u Bernu za ograničavanje imigracije kojom se zahteva da se u Ustav doda novi član o "održivom razvoju stanovništva".

Ta stranka predala je inicijativu pod nazivom "Ne 10 miliona Švajcaraca! (inicijativa održivosti)" koju je potpisima podržalo 114.600 građana, preneo je portal Swissinfo.

U inicijativi se ističe da broj stanovnika Švajcarske ne bi trebalo da pređe 10 miliona pre 2050. godine.

profimedia

 

Navodi se da bi švajcarska vlada i parlament, u slučaju da broj stanovnika dostigne 9,5 miliona pre 2050. godine, trebalo da privremeno primljenim licima onemoguće dobijanje trajne boravišne dozvole i da uvedu ograničenja u spajanju porodica migranata.

U inicijativi se pominje i poništavanje Sporazuma o slobodnom kretanju ljudi koji Švajcarska ima sa EU, ukoliko druge mere za smanjenje imigracije ne budu dale rezultate.

"Danas dolazi previše stranaca, i to pogrešnih. Želimo kontrolisanu imigraciju koja koristi našoj zemlji i našem stanovništvu", naveo je novoizabrani predsednik Švajcarske narodne partije Marsel Detling.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa