Evropa

Rusija istražuje vezu firme na čijem je čelu bio Hanter Bajden sa terorističkim napadom u Moskvi

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

16:17

Rusija istražuje vezu firme na čijem je čelu bio Hanter Bajden sa terorističkim napadom u Moskvi
Rusija istražuje vezu firme na čijem je čelu bio Hanter Bajden sa terorističkim napadom u Moskvi - Copyright Tanuug AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Istražni komitet Rusije otvorio je danas istragu o finansiranju terorističkog napada na ''Krokus siti hol'', a u koji su navodno uključeni zvaničnici SAD i NATO-a.

Kako navodi RIA novosti, novac kojim je finansiran napad došao je preko komercijalnih preduzeća, ukrajinsku naftnu i gasnu kompaniju Burisma Holdings.

Burisma Holdings poznata je po tome što je na njenom čelu bio sin predsednika SAD Džozefa Bajdena, Hanter Bajden, u vreme dok je Bajden stariji bio potpredsednik u administraciji bivšeg predsednika Baraka Obame.

Tanjug/AP/Julio Cortez

 

Džozef Bajden je negirao umešanost u poslove te kompanije, nakon što je otkriveno da u Hanterovom laptopu postoje podaci o sastanku Džozefa i predstavnika te kompanije.

Bivši ukrajinski generalni tužilac Viktor Šohin bio je primoran da podnese ostavku nakon pokušaja da pokrene istragu u Burisma Holdingu, a naknadno otvorena istraga obustavljena je u novembru 2020. kada je Bajden postao predsednik SAD.

U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema poslednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povređena je 551 osoba.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa