Evropa

Udovica Alekseja Navaljnog unajmila telohranitelja: Ne plašim se, ali previše hrabrosti može da izazove pogrešan potez

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2024

-

19:05

Udovica Alekseja Navaljnog unajmila telohranitelja: Ne plašim se, ali previše hrabrosti može da izazove pogrešan potez
Udovica Alekseja Navaljnog unajmila telohranitelja: Ne plašim se, ali previše hrabrosti može da izazove pogrešan potez - Copyright Tanjug AP/Carsten Koall/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji je u februaru ove godine preminuo u zatvoru Polarni vuk na dalekom severu Rusije, izjavila je danas da je nakon napada na saradnika njenog pokojnog muža odlučila da unajmi telohranitelja.

Ona je, u intervjuu za današnje izdanje časopisa Tajm, naglasila da ju je napad na bliskog saradnika Alekseja Navalnog, Leonida Volkova, primorao da poveća stepen svoje lične bezbednosti.

"Razmišljali smo o nekim novim bezbednosnim protokolima. Iskreno govoreći, ne volim baš da idem okolo sa telohraniteljem. Aleksej i ja nikada nismo imali obezbeđenje i mislim da sam nasledila ponešto od njegove hrabrosti. Međutim, previše hrabrosti može da dovede do pogrešnog poteza.

Zato su me kolege zamolile da unajmim telohranitelja", rekla je Navaljna.

Tanjug/AP/@yulia_navalnaya Twitter channel

 

Julija Navaljna, koja ne živi u Rusiji, izjavila je  da će nastaviti borbu svog muža protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Napadač naoružan čekićem napao je u martu ove godine Leonida Volkova ispred kuće u kojoj živi u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu i zadao mu brojne udarce, polomio mu ruku i povredio nogu, navodi Rojters.

Litvanska kontraobaveštajna služba optužila je rusku obaveštajnu službu da stoji iza ovog napada, a zvanični Kremlj je odbio da se izjasni o tom incidentu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa