Evropa

Spajić o izgradnji infrastrukture u Crnoj Gori: Tender za deonicu auto-puta Mateševo-Andrijevica danas ili sutra

Komentari

Autor: Tanjug

24/04/2024

-

11:41

Spajić o izgradnji infrastrukture u Crnoj Gori: Tender za deonicu auto-puta Mateševo-Andrijevica danas ili sutra
Spajić o izgradnji infrastrukture u Crnoj Gori: Tender za deonicu auto-puta Mateševo-Andrijevica danas ili sutra - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio da bi danas ili sutra trebalo da krene pretkvalifikacioni tender za deonicu autoputa Mateševo-Andrijevica.  

Spajić je na konferenciji za medije rekao da će tender biti objavljen na sajtu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).  

Rekao je i da Vlada očekuje povećano interesovanje investitora do kraja godine, za region Vasojevića, koji je, kako je poručio, najsiromašniji u državi.

"Izvođenje projekta će krenuti krajem ove ili početkom sledeće godine, što je godinu i po dana brže od planiranog. Pokrenuta su idejna rešenja za 10 saobraćajnica. Ovo je vizija Crne Gore koju treba svi da podržimo. Kad izguramo ove projekte omogućili smo budućnost, ne samo ove, već i narednih nekoliko generacija. Razumemo naše političke konkurente, da ne razumeju kako smo ovo uspeli", naveo je Spajić.  

Izvršni direktor "Monteputa" Milan Ljiljanić rekao je da će biti raspisana još dva tendera - za deonice od Smokovca do Božaja i od Danilovgrada do Nikšića.  

"Dužina planirarnih auto puteva je 260, a brzih saobraćajnica 220 kilometara", naveo je Ljiljanić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa