Evropa

Ministar odbrane Slovačke: Fico je pri svesti i približava se pozitivnim prognozama, ostaje u bolnici

Komentari

Autor: Tanjug

18/05/2024

-

13:17

Ministar odbrane Slovačke: Fico je pri svesti i približava se pozitivnim prognozama, ostaje u bolnici
Ministar odbrane Slovačke: Fico je pri svesti i približava se pozitivnim prognozama, ostaje u bolnici - Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Slovačke i ministar odbrane Robert Kalinjak saopštio je danas da je premijer Robert Fico pri svesti i da se lekari nadaju pozitivnoj prognozi.

Kalinjak je ponovio da je operacija u petak bila uspešna, ali da njegovo stanje još ne dozvoljava da premijer bude prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici narednih dana.

"Nekoliko čuda se dogodilo u bolnici u Banjskoj Bistrici poslednjih dana... Međutim, ovakva povreda je izuzetno iscrpljujuća i još uvek nije sanirana. Ne mislim da će bilo kakav prevoz premijera biti moguć u narednih nekoliko dana", saopštio je on na konferenciji za novinare, prenosi SMI.

Dodao je da sa premijerom komunicira samo o najvažnijim stvarima, ali da nije neophodno da on, kao potpredsednik Vlade, preuzme njegove nadležnosti. Obraćajući se novinarima ispred bolnice,

Kalinjak je istakao da su mediji odgovorni za podelu društva koja je rezultirala atentatom.

"Mnogi mediji mešaju izveštavanje sa blaćenjem. Robert Fico je dugo bio etiketiran najgorim pridevima, na bilbordima je bio etiketiran kao zao", kaže Kalinjak.

Tanjug/AP/Denes Erdos

 

On je takođe naveo da će vlada nastaviti da radi po programu koji je postavio Fico.

"Sledeće nedelje Vlada će imati dva sastanka, jedan redovni i drugi vanredni, posvećen evropskim fondovima", naveo je on.

Ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova je izjavila da je zdravstveno stanje Roberta Fica stabilizovano, ali i dalje ozbiljno.

Prema njenim rečima, to je ocenio lekarski konzilijum na prepodnevnom sastanku.

"Jučerašnja operacija, koja je trajala dva sata, doprinela je pozitivnoj prognozi zdravlja premijera", rekla je Dolinkova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa