Evropa

Članica neonacističke grupe u Nemačkoj mogla bi da bude osuđena na doživotnu kaznu zatvora

Komentari

Autor: Tanjug

19/08/2021

-

11:52

Članica neonacističke grupe u Nemačkoj mogla bi da bude osuđena na doživotnu kaznu zatvora
Beate Čepe - Copyright Tanjug AP/Matthias Schrader,pool

veličina teksta

Aa Aa

Savezni sud u nemačkom gradu Karlsrue potvrdio je danas da bi Beate Čepe, članica neonacističke grupe koja je učestvovala u sedmogodišnjem krvavom pohodu u kome je ubijeno deset ljudi, mogla da ostane do kraja života uz zatvoru zbog težine njenih zločina.

U saopštenju je Savezni sud naveo da je odbio njenu žalbu na presudu zbog učešća u deset ubistava, navodeći da su njeni zločini toliko ozbiljni da ne može da bude puštena posle 15 godina u slučaju dobrog vladanja.

Presuda je pravosnažna i ona više nema pravo na žalbu, a tačan broj godina koliko će služiti zatvor će biti utvrđen naknadno, a moguće je da ostane do kraja života, preneo je Rojters.

Lokalni mediji prenose da ona sada ima 46 godina.

Tanjug AP/Matthias Schrader,pool

 

 

Čepe je bila među desničarskim liderima neonacističkog podzemlja, bande koja je ubila osmoro ljudi turskog porekla i jednu osobu grčkog porekla, u periodu između 2000. i 2007. godine, kao i policajku.

Ona je vodila logistiku i finansije grupe, a pravila je i sigurne kuće za ubice.

Lideri neonacističke grupe, Uve Bonhart i Uve Mundlos, za koje se veruje da su izvršili ubistva, stradali su pre nego što su uhapšeni, u slučaju za koji se sumnja da se radi o ubistvu i samoubistvu, dodaje Rojters.

Sud je takođe potvrdio presude za još dvoje saučesnika, koji su dobili kraće kazne za učešće u zločinima.

Komentari (0)

Evropa