Evropa

Treći parlamentarni izbori u Bugarskoj ove godine: Radev glasanje za poslanike najavio za 14. novembar

Komentari

Autor: Tanjug

11/09/2021

-

13:50

Treći parlamentarni izbori u Bugarskoj ove godine: Radev glasanje za poslanike najavio za 14. novembar
Rumen Radev - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bugarska će 14. novembra održati treće parlamentarne izbore ove godine, izjavio je danas predsednik Bugarske Rumen Radev, nakon što je parlament odobrio izmene državnog budžeta za 2021. godinu.


Bugarska će istog dana održati i prvi krug redovnih predsedničkih izbora.

Radev, koji se kandiduje za reizbor, rekao je da će "duplo" glasanje uštedeti vreme i novac poreskih obveznika u najsiromašnijoj državi članici Evropske unije, preneo je Rojters.

"Očigledno je da će se dve kampanje odvijati u isto vreme i spojiti. Računaću na podršku svih uglednih Bugara o velikim pitanjima - borbi protiv siromaštva i nepravde", rekao je Radev novinarima.

Novembarsko glasanje će biti treće parlamentarno glasanje ove godine nakon izbora u aprilu i julu nakon kojih stranke nisu uspele da sastave vladu.

Stranka protiv establišmenta Ima takvih ljudi (ITN), koju vodi popularni TV voditelj i pevač Slavi Trifonov, tesno je pobedila na izborima 11. jula uz obećanja da će se uhvatiti u koštac sa rasprostranjenom korupcijom, ali nije uspela da dobije podršku manjih stranaka za formiranje vlade.

Još dva pokušaja da se formira vlada takođe su propala.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa