Evropa

Rekonstruisana britanska vlada – Liz Tras nova ministarska spoljnih poslova

Komentari

Autor: Tanjug

15/09/2021

-

22:30

Rekonstruisana britanska vlada – Liz Tras nova ministarska spoljnih poslova
Boris Džonson - Copyright Tanjug AP/Jessica Taylor/UK Parliament via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson poručio je da je došao trenutak da se njegova nova vlada pozabavi rešavanjem nejednakosti u celoj zemlji i obnovom posle pandemije kovida 19, u obraćanju nakon izvršene rekonstrukcije svog ministarskog tima.

"Kabinet koji sam danas imenovao neumorno će raditi na objedinjavanju i podizanju cele zemlje. Još bolje ćemo raditi na oporavku od pandemije i ispunjavanju vaših prioriteta", poručio je Britancima Džonson na Tviteru, prenosi Rojters.

U rekonstruisanoj vladi Gevin Vilijamson više nije ministar obrazovanja, a Robert Baklend odlazi sa pozicije ministra pravde.

Dominik Rab više nije ministar spoljnih poslova, njega će zameniti Liz Tras, dosadašnja ministarka spoljne trgovine. Rab je dobio nove funkcije – biće zamenik premijera i naslediće Baklenda na poziciji ministra pravde.

Nova ministarka trgovine biće An-Mari Trevelijan.

Sa mesta ministra za stambeno zbrinjavanje, zajednice i lokalnu upravu smenjen je Robert Dženrik, dok Priti Patel ostaje ministarka unutrašnjih poslova, a Riši Sunak zadržava posao kancelara i ministra finansija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa