Evropa

Austrijska opozicija zahteva vanrednu sednicu parlamenta: Kancelar treba da odgovara pred poslanicima i podnese ostavku

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

10:24

Austrijska opozicija zahteva vanrednu sednicu parlamenta: Kancelar treba da odgovara pred poslanicima i podnese ostavku
Austrijska opozicija zahteva vanrednu sednicu parlamenta: Kancelar treba da odgovara pred poslanicima i podnese ostavku - Copyright Wikipedia.org/Jean Fonseca

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Tužilaštvo za privredni kriminal i korupciju izvršilo pretres prostorija više lica iz okruženja austrijskog kancelara Sebastijana Kurca, ali i kabinet i sedište njegove Narodne partije (OVP) zbog sumje u korupciju, podmićivanje i primanje mita opozicija je zatražila njegovu ostavku i podneli su zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta.


Socijaldemokratska partija (SPO), Slobodarska stranka (FPO) i Neos podnele su zajednički zahtev za održavanje vanredne sednice parlamenta.

„Optužbe pravosuđa protiv kancelara i njegovih najbližih saradnika, kao i OVP su teške i jedinstvene u istoriji zemlje“, naveli su iz opozicije i zahtevaju da kancelar Kurc odgovara na optužbe u parlamentu.

Sve tri stranke ističu da su svedoci moralnog propadanja OVP, zbog čega, kažu, kancelar treba da podnese ostavku.

Šef poslaničkog kluba FPO Herbert Kikl najavio je da će podneti zahtev o poverenju vlade Sebastijana Kurca.

Za sada nije jasno kada će biti održana vanredna sednica parlamenta, a prema pravilniku to mora biti u roku od osam dana od prijema zahteva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa