Evropa

Zemanova supruga otkrila da će lečenje predsednika Češke potrajati: Potrebno je vreme da prikupi snagu

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2021

-

19:04

Zemanova supruga otkrila da će lečenje predsednika Češke potrajati: Potrebno je vreme da prikupi snagu
Miloš Zeman - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Češke Miloš Zeman nalazi se na lečenju koje će potrajati, rekla je danas novinarima njegova supruga Ivana Zemanova, ali nije iznela detalje o njegovoj dijagnozi ili stanju.

Zeman (77) je u nedelju prebačen na intenzivnu negu u bolnicu u Pragu, dan nakon parlamentarnih izbora, preneo je Rojters.

"Mogu samo da potvrdim da se nalazi na lečenju za koje je potrebno vreme", rekla je Zemanova novinarima na brifingu u Praškom dvorcu gde nije bilo dozvoljeno postavljanje pitanja.

"Molim vas za strpljenje i potrebno vreme da prikupi snagu", istakla je ona.

Zemanovo stanje bilo je predmet brojnih spekulacija u medijima usled nedostatka detaljnih informacija iz njegove kancelarije ili od lekara.

Radak Vondraček predsednik odlazećeg donjeg doma parlamenta iz vladajuće stranke ANO, rekao je za Češki radio da je danas posetio Zemana i video kako potpisuje odluku o sazivanju sednice novog parlamenta za 8. novembar.

"Razgovarali smo, nasmešio se", rekao je Vondraček.

"Iz onoga što sam pitao (pokazalo se) da se oseća bolje", naveo je on.

Prema Ustavu, Zeman je zadužen za imenovanje sledećeg premijera, nakon što sadašnja vlada na čelu sa Andrejem Babišem podnese ostavku posle prve sednice donjeg doma parlamenta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa