Evropa

Nemačko odlikovanje za Gideona Grajfa

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2021

-

15:23

Nemačko odlikovanje za Gideona Grajfa
Gideon Grajf - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Narednog meseca će izraelskom istoričaru Gideonu Grajfu, predsedniku međunarodne komisije o Srebrenici koju je formirala Vlada Republike Srpske, biti uručen orden za posebne zasluge, odlikovanje nemačkog predsednika Frank-Valtera Štajnmajera, prenosi Al Džazira.

Ovu informaciju, kao i to da će mu orden biti uručen u Izraelu, potvrdili su iz kancelarije nemačkog predsednika.

“Savezni predsednik je imenovao Grajfa kao dobitnika ordena Krst za posebne zasluge Savezbe Republike Nemačke. U toku su pripreme na organizaciji ceremonije uručivanja koja će biti održana u Tel Avivu”, navodi se u odgovoru koji je Al Džazira dobila od portparolke predsednika Štajnmajera.

Ističe se da je Gideon Grajf “jedan od najpoznatijih međunarodnih stručnjaka koji radi na područjima izučavanja i predavanja o Holokaustu”.

“Gospodin Grajf, koji je potomak nemačkih Jevreja koji su preživeli progon u vreme Nacionalsocijalizma, ovekovečio je doprinose nemačkih Jevreja izraelskoj kulturi u svojoj knjizi ''Die Jecke''”, istakli su iz kancelarije nemačkog predsednika i dodali da je on u svom istraživanju, koje se fokusira na istoriju logora za istrebljenje Aušvic-Birkenau, dao vrhunski doprinos kada se govori o Holokaustu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa