Evropa

Partija Gruzijski san osvojila 19 od 20 mesta gradonačelnika: Demonstranti izašli na ulice Tbilisija

Komentari

Autor: Tanjug

31/10/2021

-

20:10

Partija Gruzijski san osvojila 19 od 20 mesta gradonačelnika: Demonstranti izašli na ulice Tbilisija
Tanjug/AP/Shakh Aivazov - Copyright Tanjug/AP/Shakh Aivazov

veličina teksta

Aa Aa

Vladajuća gruzijska partija Gruzijski san osvojila je 19 od 20 mesta gradonačelnika, uključujući i gradionačelnika prestonice Tbilisija, saopštile su danas izborne vlasti, dok opozicija tvrdi da je glasanje bilo namešteno.

Predsednik Centralne izborne komisije Georgi Kalandarišvili rekao je da je glasanje koje je bilo održano u subotu bilo konkurentno, slobodno i transparentno, dok je nezavisni posmatrač izbora Transparensi internešenal saopštio da je identifikovao do 150 prekršaja, u rasponu od manjih do relativno ozbiljnih, preneo je Rojters.

Osvrćući se na glasanje, šef opozicione stranke Ujedinjeni nacionalni pokret (UNM) Nika Melia pozvao je pristalice da se okupe danas u Tbilisiju da bi se dogovorili kako da odgovore.


"Niko ne bi trebalo da ima iluziju da može da se izvuče sa nameštenim, nasilnim i uvredljivim izborima", rekao je Melia, koji se kandidovao za funkciju u prestonici, prenela je agencija RIA.

Oko 2.000 do 3.000 demonstranata okupilo se kasnije danas u centru Tbilisija, a Melia je najavio planove da organizuje veći protest 7. novembra, javile su ruske novinske agencije.

Prvi krug izbora za gradonačelnike održan je 2. oktobra širom zemlje, na kojima je takođe pobedio Gruzijski san.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa