Evropa

Gužve ispred centara za vakcinaciju u Austriji nakon zabrane odlaska u kafiće i kulturne institucije za nevakcinisane

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2021

-

09:06

Gužve ispred centara za vakcinaciju u Austriji nakon zabrane odlaska u kafiće i kulturne institucije za nevakcinisane
Koronavirus - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je austrijska vlada donela odluku o uvođenju pravila "2G", čime nevakcinisanima onemogućuje korišćenje ugostiteljskih, zabavnih objekata, ali i kulturnih institucija, ispred centara za vakcinaciju širom zemlje mogu se videti veliki redovi.

Stopa vakcinacije u Austriji je sa 63 odsto potpuno imunizovanih najniža u zapadnoj Evropi, i već duže je broj onih koji žele da se vakcinišu bio mali. Međutim, nova mera, koja stupa na snagu od ponedeljka, očigledno je naterala Austrijance da se vakcinišu.

Štefan Špilbihler iz "Notruf Donja Austrija" ukazuje da je spremnost na vakcinaciju porasla. On je istakao da su od najave vlade redovi ispred centara za vakcinaciju u Donjoj Austriji. Kaže da je upetostručen broj datih vakcina.

Situacija je gotovo u svim pokrajinama ista - dugi redovi ispred centara za vakcinaciju.

Raste broj zaraženih

Dan pred stupanje na snagu oštrijih epidemioloških mera, kojim se uvodi pravilo "2G",  broj novozaraženih ostao je visok sa 8.554, dok su pre nedelju dana registrovana "svega" 5.684 nova slučaja infekcije.

U protekla 24 sata preminulo je 20 osoba zaraženih koronavirusom. Broj kovid pacijenata neprestano raste i u bolnicama, a u protekla 24 sata primljeno je 32 nova pacijenta, od kojih je šest primljeno na intenzivnu negu. Trenutno je hospitalizovano 1.865 kovid pacijenata, a na intenzivnoj nezi se nalazi 359 zaraženih koronom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa