Evropa

Trojica pacijenata stradala u požaru na kovid odeljenju bolnice u Bugarskoj

Komentari

Autor: Tanjug

14/11/2021

-

10:54

Trojica pacijenata stradala u požaru na kovid odeljenju bolnice u Bugarskoj
Trojica pacijenata stradala u požaru na kovid odeljenju bolnice u Bugarskoj - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Trojica muškaraca nastradala su u požaru koji je izbio u bolnici u južnom bugarskom gradu Slivenu, na odeljenju za pacijente obolele od koronavirusa, saopštili su danas zvaničnici.

Požar, koji je brzo ugašen, izbio je oko pola sata posle ponoći i zahvatio je jednu prostoriju, prenosi agencija Rojters. Šest pacijenata koji su se našli u susednim sobama premešteni su na druga odeljenja bolnice, rekao je načelnik regionalnog odeljenja protivpožarne bezbednosti Vladimir Demirev.

U saopštenju Ministarstva zdravlja navodi se da su vatrogasci pronašli dva muškarca mrtva, a da je treći pacijent, koji je zadobio teške opekotine, prevezen u drugu bolnicu, gde je kasnije preminuo. Dodaje se da se uzrok požara istražuje, ali da je to najverovatnije cigareta koju je zapalio pacijent.

Više od 8.000 pacijenata zaraženih koronavirusom, uključujući 700 onih koji se nalaze u jedinicama intenzivne nege, leči se u bugarskim bolnicama, dok se u ovoj balkanskoj zemlji održavaju treći parlamentarni izbori ove godine, navodi britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa