Evropa

Oglasio se nekadašnji prvi čovek FK Dinama Zdravko Mamić: Vreme i istina su na mojoj strani

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2021

-

12:57

Oglasio se nekadašnji prvi čovek FK Dinama Zdravko Mamić: Vreme i istina su na mojoj strani
Zdravko Mamić - Copyright EPA/ANTONIO BAT

veličina teksta

Aa Aa

Nekada prvi čovek FK Dinama Zdravko Mamić oglasio se povodom hapšenja osiječkog sudije Zvonka Vekića, kojeg je optužio za primanje mita i poručio da su vreme i istina na njegovoj strani.

Mamić je objavio da su Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhapšeni pod sumnjom da su prali novac koji su, kako tvrdi, izreketarili od onih kojima je trebalo da sude po zakonu.

"Da, dobro ste pročitali, sudija Županijskog suda bavio se pranjem novca...", napisao je Zdravko Mamić na svom fejsbuk nalogu.

Izrazio je nadu da neki sudija nekog višeg suda neće večeras u Dnevniku istupiti javno i reći da je to normalna delatnost.

"Nadam se da je i sudije Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sramota kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me niko od njih nije tužio za sve što sam izneo u javnost govori dovoljno za sebe. Istina i vreme su na mojoj strani", napisao je, između ostalog, Mamić.

Početkom oktobra Sud u Bosni i Hercegovini odlučio je da Mamić neće biti izručen Hrvatskoj. Podsetiomo, Hrvatska je tražila da Mamić bude izručen pošto se protiv njega vodi proces zbog podmićivanja sudija u Osijeku, prenosi sarajevski "Dnevni avaz“.

Mamić je ranije priznao da je davao novac, ali je sudu rekao da se radilo o reketu i da je bio primoran da to uradi. Mamić je u Međugorju od 2018. godine, kada je osuđen na zatvorsku kaznu u Hrvatskoj, kao i njegov brat Zoran, koji mu se pridružio pre tri meseca.

Hrvatska je tražila i da Zoran Mamić bude izručen, ali je i taj zahtev odbijen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa