Evropa

Besa transu oduzeta dozvola za rad, izgoreli autobus nije imao licencu

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2021

-

22:50

Besa transu oduzeta dozvola za rad, izgoreli autobus nije imao licencu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB" koje je izgorelo u Bugarskoj nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, pa je ovom preduzeću danas oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća „Besa Trans BTB“ koje je izgorelo u Bugarskoj na autoputu "Struma", u nesreći u kojoj je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Tanjug AP/Minko Chernev, BTA Agency Bulgaria via AP

 

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firma "Besa Trans BTB-u se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa