Evropa

Papa Franja na Kipru pozvao katolike i pravoslavce na pomirenje

Komentari

Autor: RTS

04/12/2021

-

14:35

Papa Franja na Kipru pozvao katolike i pravoslavce na pomirenje
Tanjug/AP/Alessandra Tarantino - Copyright Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Papa Franja je u Nikoziji s poglavarom Kiparske pravoslavne crkve Hrizostomom Drugim izrazio žaljenje zbog vekova neprijateljstava i predrasuda koje su podelile katolike i pravoslavce.
Papa Franja je pozvao kiparske Grke i Turke da nastave pregovore. Kiprani se nadaju da bi papa mogao da pomogne oživljavanju pregovora o ponovnom ujedinjenju ostrva i povratku opljačkanih verskih umetničkih dela.

Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

 

"Pozvani smo da obnovimo naše bratstvo. Ako ostanemo podeljeni, ako svako bude mislio samo na sebe, ako nema dijaloga, nećemo moći na pravi način da se izlečimo od slepila. Isceljenje se dešava kada bol nosimo zajedno, kada se zajedno suočavamo sa svojim problemima, kada slušamo i razgovaramo jedni s drugima", poručio je papa Franja.

Arhiepiskop kiparski Hrizostom Drugi navodi da kiparska crkva, verno prateći duh ljubavi Isusa Hrista, ima odlične odnose sa svim crkvama i želi dijalog sa svima. 

Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

 

"U ovoj svetoj i pravednoj borbi našeg naroda koju predvodi kulturno i versko vođstvo, voleli bismo da imamo vašu aktivnu podršku", istakao je arhiepiskop kiparski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa